Duiven wering

Vogelwering

Algemeen Image
Vogels, met name duiven, veroorzaken veel verontreiniging en schade aan gebouwen. Vooral muren, richels, dakkapellen, staal- en betonconstructies hebben er onder te lijden. Ook levensmiddelen in opslaghallen kunnen verontreinigd worden door duiven.

Vogels worden niet bestreden, maar met behulp van weringsmateriaal wordt voorkomen dat de vogels nog overlast veroorzaken!

Waarom Wering
De meeste mensen kennen de duif als een stedelijke verfraaiing, maar weten niet dat duivenmest, naast luchtvervuiling, een van de belangrijkste oorzaken is van beschadiging van gebouwen en monumenten, wat resulteert in regelmatige schoonmaak-beurten en eventueel kostbare restauraties. Gebouwen worden aangetast door het hoge ammoniakgehalte in de uitwerpselen.

1 duif produceert per jaar 3 tot 5 kg mest en dit vaak op een paar vierkante meter

Behalve fysieke schade door mest, verspreiden vogels en duiven ziekten en kunnen deze overbrengen op mensen en dieren. Voorbeelden van deze ziekten zijn: vogeltuberculose, salmonellosen en cryptococose welke bij mens en dier kan leiden tot een hersenvliesontsteking. Verder kunnen de veren en opgedroogde uitwerpselen allergieën veroorzaken.

De Werings mogelijkheden
Afhankelijk van de situatie dient een passend weringssysteem gekozen te worden: bijvoorbeeld:

  • Aanbrengen van netten;
  • Installatie van pennensysteem;
  • Dradensysteem eventueel voorzien van lage spanning.

Onze producten zijn bestendig tegen de wisselende weersinvloeden, zodat u jarenlang gegarandeerd vrij bent van de vogeloverlast op de geïnstalleerde plaatsen.

Voorbereiding & Uitvoering

  1. Vooraf dienen de overlast plaatsen bekent te zijn.
  2. Plaatsen waar weringssysteem geïnstalleerd wordt moeten bereikbaar zijn (Ladder, steiger of evt. hoogwerker)
  3. Reinigen van de vervuilde plekken om goede installatie mogelijk te maken.
  4. Eventueel complete schoonmaak van de vervuilde plekken.
  5. Aanwezigheid van voldoende water en eventueel elektriciteit.Alert Hygiëne kan voor u de complete uitvoering verzorgen. Voorafgaand aan de installatie overleggen wij met de opdrachtgever welke werkzaamheden door Alert Hygiëne of opdrachtgever worden uitgevoerd.

Indien u nog vragen heeft kunt u ons altijd even bellen 0412-692424  /  073-6444976  /   0497-513122

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *