Houtwormbestrijding, bestrijden van houtworm

Houtwormkever (Anobium punctatum de Geer)

Houtwormaantasting in de kapconstructie, de gordingen, de vloerplanken of ander verwerkt hout in uw huis, garage boerderij of schuur kan op termijn de constructie zodanig aantasten dat vervanging van het hout noodzakelijk is. Een tijdige behandeling stopt de aantasting waardoor vervanging van hout niet nodig is. Alert Hygiene geeft u een schriftelijke garantie op de behandeling van houtworm. Neem contact met ons op voor een gratis offerte en de behandelingsmogelijkheden.

Algemene informatie over aantasting Image
De gangen van de houtworm zijn ± 1-2 mm groot, het boormeel korrelig en fijn. De larven worden tot 6 mm groot. De aantasting kan zowel in naald- (den) als in de loofhout (eiken, beuken) voorkomen. Zowel in meubels als in balken. Ongeveer 75% van alle houtaantasting wordt veroorzaakt door houtworm.

Algemene informatie houtworm
Niet de houtwormkever maar de larve (worm) van de kever brengt de schade toe. In de periode van mei tot augustus legt de kever in houtscheurtjes en in oude gangen haar eitjes (± 30-tal). Binnen een kleine maand komen uit deze eitjes larven welke zich in het hout boren. De larve verblijft een 3-tal jaren in het hout voordat ze zich verpopt tot een nieuwe houtwormkever, de cyclus begint opnieuw. Gedurende haar larvale stadia brengt ze veel schade toe aan het hout.

Voorafgaand aan de behandeling met het bestrijdingsmiddel:

  • Alle te behandelen oppervlakken dienen ontdaan te worden van verf;
  • Alle te behandelen objecten dienen rondom toegankelijk te zijn voor de spuitlans;
  • Al het te behandelen hout dient stofvrij gemaakt te worden;
  • Zoveel mogelijk inventaris verwijderen indien deze de behandeling bemoeilijken;
  • Alle vloeren onder de te behandelden objecten voorzien van plastic, behandelen zonder vermorsing

is niet mogelijk.

Werkwijze:
Het hout wordt tweemaal achter elkaar en onder lagedruk besproeid, met een verduurzamingsmiddel, zodoende krijgt het product de kans om in het hout te dringen. Het product zal ongeveer 1-2 cm in het hout dringen, een meer dan voldoende barrière voor de houtaantastende insecten. Uw hout is nu langdurig beschermt. Bij aantasting door de huisboktor of de grote houtwormkever wordt eveneens houtinjectie toegepast.

Na de behandeling:

  • De ruimtes dienen 48 uur gelucht te worden voordat deze weer bewoond mogen worden;
  • Contact met het bestrijdingsmiddel vermijden.

De producten:

  • Alle ingezette producten zijn toegelaten door het CTB (College voor Toelating Bestrijdingsmiddelen;    www.ctb-wageningen.nl )
  • Alle door ons ingezette producten zijn synthetische pyrethroïden. Deze producten hebben een relatief lage toxiciteit voor mensen.

Indien u nog vragen heeft kunt u ons altijd even bellen op een van de volgende telefoonnummers: 0412-692424   /  073-6444976  /   0497-513122

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *