Nocolyse toegelaten tot Nederlandse voedingsindustrie

Nocolyse-Food heeft van het CTGB (College Toelating Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden) het N-nummer verkregen. Het staat onder 15012-N geregistreerd als desinfiectie middel voor de levensmiddelenindustrie. Het CTGB is het enige instituut in Nederland dat gewasbeschermingsmiddelen, biociden, reinigings- en desinfectiemiddelen mag voorzien van een N-nummer. Zonder N-nummer mag een desinfectieproduct in Nederland niet worden gebruikt.

Wat is het?
“Nocospray en de Nocomax betreft desinfectieapparatuur waarbij een vloeistof (Nocolyse-Food) via een droge damp een ruimte – én alle daarin voorkomende machines en objecten – kan desinfecteren,” legt Hugo ter Hoeve uit. “Een turbine in de Nocospray/Nocomax-machine blaast de vloeistof Nocolyse-Food met 80 meter per seconde via een gepatenteerde nozzle de ruimte in. Hierdoor ontstaat een droge damp die zuurstofradicalen produceert. Deze zuurstofradicalen zorgen voor de desinfecterende werking. Overal waar de zuurstofradicalen komen, worden (pathogene) micro-organismen geëlimineerd. Afhankelijk van het soort micro-organisme wordt een log-6 reductie behaald worden. De Nocomax is te gebruiken in ruimtes tot 20.000 m3 en is 100% corrosievrij. De vloeistof is bovendien 100% biologisch afbreekbaar, laat geen residuen achter en is eenvoudig in gebruik.”

Nocospray Nocomax
Nocospray Nocomax
Capaciteit tot 1.000m3 Capaciteit tot 20.000m3

Alert Hygiëne distribueert Nocolyse Food en de bijbehorende apparatuur in Zuid-Nederland. Neem contact met ons op voor meer informatie.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.*