AlertHygiene Logo 1

MA - VR

08:30 - 17:00

DOMMELSTRAAT 64

5347 JL Oss

Wat is HOCl?

HOCl, oftewel hypochloorzuur, is een krachtig, natuurlijk desinfectiemiddel met een breed werkingsspectrum tegen diverse micro-organismen, zoals bacteriën, virussen en schimmels. Dit veilige en niet-toxische product ontstaat door de elektrolyse van water en zout, zonder schadelijke reststoffen achter te laten.

In de medische sector wordt HOCl regelmatig ingezet voor wondreiniging en als een doeltreffende aanvulling op antiseptische oplossingen. Het wordt eveneens toegepast voor oppervlakte-desinfectie in ziekenhuizen, tandartspraktijken en andere zorginstellingen. Dit draagt bij aan de preventie van ziekenhuisinfecties en kruisbesmettingen.

Bovendien groeit het gebruik van HOCl in de voedselverwerkingsindustrie gestaag. Hier biedt het een veilige en efficiënte methode om bacteriën te bestrijden en de houdbaarheid van voedingsmiddelen te verlengen. Tevens waarborgt het de voedselveiligheid tijdens de productie en distributie.

Daarnaast komt HOCl van pas bij het desinfecteren van drinkwater. Het heeft zijn doeltreffendheid bewezen in het uitschakelen van bacteriën en virussen in waterbronnen, wat essentieel is voor waterbehandeling (PT04 en PT05) en het beschermen van de volksgezondheid.

Als een veilig en milieuvriendelijk desinfectiemiddel, heeft HOCl het potentieel om positieve invloed uit te oefenen op onze samenleving. Het biedt een veelzijdige en efficiënte methode om micro-organismen te bestrijden, zonder nadelige gevolgen voor het milieu of de gezondheid. Hoewel het altijd belangrijk is om de instructies en richtlijnen van fabrikanten en gezondheidsautoriteiten op te volgen bij het gebruik van desinfectiemiddelen, is het bemoedigend om te zien dat HOCl veelbelovend is als veilige en doeltreffende desinfectieoptie in diverse toepassingen.

Een vergelijking van ingrediënten tijdens de schoonmaak.
De optimale balans tussen HOCl en pH is wat resulteert in maximale opname en resultaat.
groen logo milieuvriendelijke reiniging

Het gebruik van HOCl voor reiniging en desinfectie is uiterst milieuvriendelijk. In tegenstelling tot traditionele desinfectiemiddelen bevat HOCl geen agressieve chemicaliën die het milieu kunnen schaden of bijdragen aan water- en luchtvervuiling. Het is biologisch afbreekbaar en laat geen schadelijke reststoffen achter, waardoor het een veilige keuze is voor zowel uw bedrijf, productomgeving, werknemers als het milieu.

HOCl heeft een optimale pH-waarde rond de 6,5. 

Deze pH-waarde is cruciaal omdat het de effectiviteit van HOCl beïnvloedt. Rond deze pH behoudt HOCl zijn desinfecterende kracht en is het in staat micro-organismen effectief te bestrijden. Deze pH-waarde zorgt voor een evenwicht tussen desinfecterende werking en een optimale opname door micro organismen.

HOCl in de praktijk

Enthousiast geworden?

Kies voor de toekomst van desinfectie met HOCl. Neem vandaag nog contact op met ons om meer te weten te komen over onze hoogwaardige HOCl-producten en hoe ze uw bedrijf kunnen helpen gedijen in een veilige en gezonde omgeving. Samen streven we naar een schonere en gezondere zakelijke toekomst met de kracht van HOCl.

Overtuigd?

Maak een afspraak met een van onze experts!

AGF

Naar de inhoud springen